«Скорботні роковини»

28.11.2016 10:01

      Таку сумну та печальну тематику носила година спілкування, проведена з учнями 1 класу класним керівником Стрельчук Ю.І. до Дня пам’яті жертв Голодомору в Україні. У ході проведення діти ознайомилися із фотовиставкою жахливих фактів голодомору «Україна у пеклі голоду», подивилися уривок фільму «Голод-33».

     Тяжко навіть дорослому осягнути у своїй пам’яті ті страшні роки, а тут – маленький першокласник, який тільки зробив 6-7 кроків свого життя і бачить болючу сторінку історії України. Молоде покоління охопив сум, жаль, здивування, інколи неабияка розгубленість. Діти чудово почали  розуміти, що являє собою напис «голодомор», чому мама плаче над малою дитиною, коли та безпорадно лежить.  Після побаченого та прослуханого, педагог  почула запитання від Спічака Олександра: «А чому зими у діток більше не буде?», висловлення Крука Максима: «Ці діти більше до нас не повернуться!» А ще учні порівнювали голод із подіями, що відбуваються на Сході нашої держави.

     Перебуваючи в умовах адаптаційного періоду, першокласники виразили свої враження створенням малюнків, де на одному із них був напис  «Вічна пам'ять Сергію».  Цикун Уляна обґрунтувала свою роботу так: «Можливо серед них був і хлопчик Сергій».

      На завершення уроку вчитель разом із учнями  вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та взяли участь у всеукраїнській акції «Запали свічку», де утворили жовто-блакитне серце України.

       На вікні свіча миготіла

              кривді з-за плеча тріпотіла

до правди летіла….