Декада педагогічної майстерності "Атестація - крок до вершин"

17.02.2017 16:06

    Професійна компетентність педагога ХХІ століття - це забезпечення освітнього середовища, яке сприятиме благополуччю й конкурентноспроможності кожної дитини, формуванню її багатого духовного світу. А щоб мати право вчити інших, потрібно постійно вчитися самому.     Про удосконалення фахової майстерності, високий рівень педагогічної компетентності та творчості засвідчила методична декада "Атестація - крок до вершин", що проходить у навчальному закладі з 13 по 23 лютого 2017 року.

    У межах декади вчителі, які атестуються в 2016-2017 навчальному році, презентували відкриті уроки та позакласні заходи.
    Лопоша М.В., вчитель математики, провела урок у 8 класі з теми "Розв'язування прямокутних трикутників", який вирізнявся підбором диференційованих задач із пропусками, усними завданнями за слайдами та прикладними задачами.
    Шершун Оксана Ростиславівна, вчитель зарубіжної літератури, познайомила учнів 7 класу з віршами зарубіжних поетів про дружбу та кохання  ("Поетизація високих почуттів у творах Д,Бернса, Г.Гейне, К.Симонова"),
    Пізнавальним та цікавим був урок креслення у 8 класі з теми "Ізометричні проекції кіл. Побудова овала", який провела Салівончик Л.І. Учні із захопленням спостерігали за "Кресленням навколо нас": витворами природи, елементами побуту та одягу, природними явищами.
    Учитель біології Вакулка Т.Ю. вміло побудувала урок у 10-А класі з теми "Віруси, їх хімічний склад, будова, життєві цикли. Роль вірусів у природі й житті людини". За допомогою випереджувальних завдань, роботи з ментальними картами, використанням інформаційно-комунікаційних технологій десятикласники дізналися про віруси й зрозуміли важливість отриманих біологічних знань у подальшому житті.
    Педагог-організатор Корейко Р.М. провів загальношкільну лінійку "Відлуння Афганських гір". Хвилюючою була розповідь восьмикласниць про воїнів-афганців, жителів Злазненської сільської ради: Малишевського О. Крука О., Максимчука М., Дашкеля В., Логіна Я.
    Цікавий нетрадиційний урок у 9 класі з теми "Вектори на площині" презентувала вчитель математики Шуляк Л.Д. Урок-гра за участю малих динамічних груп спонукав школярів до формування практичних умінь і навичок розв'язування математичних задач.
    Практичний психолог школи Шершун І.Я. на корекційно-розвитковому занятті з учнем 3 класу Шершуном Сергієм весь процес навчання і виховання дитини спрямувала на підвищення рівня розвитку пізнавальних процесів та загальних інтелектуальних здібностей учня, навичок співпраці, формування атмосфери довіри, позитивного ставлення до оточуючих.