Тиждень іноземних мов

20.11.2015 12:47

Тиждень  іноземних мов

        Відповідно до річного плану школи з метою поглиблення і узагальнення вивчення знань  іноземних ( англійської та німецької мов) в Злазненській загальноосвітній школі І-ІІІ  ступенів із 16 по 20 листопада 2015 року проводився тиждень іноземних мов.

        Відкриття Тижня «SoManyCountries, SoManyCustoms» розпочався загальношкільною лінійкою, на якій було оголошено план заходів та тематика стінгазет для учнів школи. Цього ж дня учні 6 класу разом із учителем Цикун О.М. вітали учнів школи із відкриттям тижня “ Hello, English” та ознайомлювали присутніх із цікавою інформацією про країни, мови яких вивчаємо. Із метою вивчення прислів’їв та приказок англійською мовою Мосійчук Р.А. з учнями 11-Б класу ( найактивніше долучилася Янчук Анна) провели акцію «LiveandLearn» - «вік живи – вік учись». Учасники акції вдало підібрали прислів’я та приказки англійською та українською мовами і розмістили їх на дверях кабінетів. Також у кожному класі був проведений конкурс скоромовок

         17.11 Foreigh Speaking Countries Day (День іноземних країн). Розпочато цей день конкурсом учнівських тематичних стінгазет. Слід відзначити, що всі класі старанно підготувалися до конкурсу, газети були наповнені цікавою інформацією про іноземні країни, мови яких вивчаємо та гарно оформлені.

         І місце – 7 клас;

         ІІ місце – розділили між собою учні 8-Б та 6 класів;

         ІІІ місце – посіли учні 8-А та 11-А класу.

         Вчителем англійської мови Мосійчук Русланою Андріївною була організована виставка періодичної преси на допомогу учням та вчителям  у вивченні іноземної мови. Кожен охочий міг переглянути  матеріали виставки та почерпнути собі щось цікаве.

         Change image Day( День зміни іміджу) розпочався представленням учнями 5-11 класів костюмів казкових героїв. Найбільш активно долучилися до акції учні 6 класу. Упродовж всього дня вони ходили в костюмах героїв зарубіжних казок. У першому класі вчителем Мосійчук Р.А. був проведений урок «English with Smily» ( «Англійська зі смайликом») у вигляді подорожі в світ англійської мови та алфавіту з використанням аудіо – та відео – додатків. Учні класу на уроці були активними, демонстрували набуті знання та вміння англійської.

         Вирізнявся своєю оригінальністю урок у 3-ому класі «Tich-tock, SaystheClock»  («Час за годинниковою стрілкою») під час якого учні вивчали час за годинниковою стрілкою механічного годинника та за циферблатом електронного. На уроці вчитель використовував різні форми і методи роботи.

         У 9 класі Мельничук Г.М. провела пошукове заняття «HowgooddoyouknowUkraine?» ( «Як добре ви знаєте Україну?»). Заняття проводилося у вигляді вікторини. Учні класу ділилися на групи і вирішували проблемні завдання, підготовлені вчителем.

Деменчук О.Я., вчитель німецької мови у 9 класі провела гру «DeutchlandunddieUkraine» («Німеччина та Україна»). Під час гри вчитель зачитувала тези, а учні відповідали  до якої країни вона відноситься. Школярі показали хороші знання устрою, географічного положення, звичаїв  та традицій країн.

Mr.SandwichDay( ДеньСендвіча) розпочався конкурсом композицій до Дня подяки. Учні 5-11 класів змагалися у приготуванні найсмачнішого та найкраще оформленого сендвіча. Журі конкурсу було важко визначити переможця, оскільки всі бутерброди вирізнялися оригінальністю та неповторністю. Призові місця розподілили між собою учні наступних класів:

І місце – 11-А клас;

ІІ місце – 6 клас;

ІІІ місце – 10-Б клас.

         Також слід відмітити рисовий сандвіч 8-Б класу, який мав вигляд Швейцарського прапора, проте призового місця не зайняв.

         У філії с.Вигін Цикун О.М. провела вікторину з англійської мови «AreyougoodatEnglish?» («Чи добре ти знаєш англійську?») Учні початкових класів були добре підготовлені і всі отримали гарні оцінки.

         Вчитель німецької мови Деменчук О.Я. з учнями 6-7 класів провела майстер-клас із виготовлення амулетів індіанців «Всевидяче Око». Учні із захопленням спостерігали за роботою вчителя, і на кінець уроку самі змогли виготовити амулет-оберіг. Слід відмітити майстерність учениці 6 класу Мосійчук Наталії.

         Для семикласників була проведена вікторина з німецької мови «WirlernenDeutsch» ( «Ми вчимо німецьку») Клас ділився на три команди, які почергово відповідали на різнорівневі змагання. Перемагала та команда, яка за найменший проміжок часу дала максимум правильних відповідей.

         П’ятниця, 20 листопада, стала завершальним днем тижня іноземних мов. У 7-му класі був проведений брейн-ринг на тему «Їжа», гра-змагання між учнями 8-х класів «LearningEnglishcanbefun»  («Вивчення англійської мови може бути цікавим»). Ігри проводились з метою вивчення та узагальнення знань лексики та граматики англійської мови.

         Завершальним етапом тижня іноземних мов була дискотека для учнів 9-11 класів «Світ зарубіжної музики».